בהמשך לחלק א' של מאמר זה, נמשיך להבהיר את נושא חשבונית המס.
מרכיבי חשבונית המס:
בכל חשבונית מס עליכם להכליל את כל הפרטים כדלקמן:
– מספר רץ- כמו המספר הרץ על השיקים הקיימים בפנקס השיקים שלך, כך גם את חשבוניות המס עליך להוציא על פי הסדר הרץ בפנקס חשבוניות זה.
– ציון התאריך בו העסקה בוצעה
– ציון שם העסק שלכם ומספר עוסק מורשה
– ציון טלפון וכתובת החברה
– ציון פרטי העסקה והלקוח המשלם
– ציון סכום המע"מ המתווסף לסכום על החשבונית
חשוב לזכור שמס הכנסה דורש מכם שתנפיקו את חשבוניות המס בשני עותקים, אחד שמצויין עליו 'המקור', שעליו עליכם לחתום בחתימה וחותמת, ואותה תמסרו ללקוח, והשנייה עליה מצויין 'העתק' ואותה אתם תתייקו בתייקית החשבוניות, או תמסרו להנהלת החשבונות שלכם או העוסק ביעוץ מס. במידת הצורך אתם יכולים להנפיק עוד עותקים לחשבונית המס (במידה והלקוח לדוגמא איבד את שלו) אבל את המילה 'מקור' אתם מורשים לרשום אך ורק על החשבונית המקורית. במקרה ושלחתם ללקוח שלכם חשבונית מס והיא נאבדה בזמן השליחה לא תוכלו להוציא חשבונית מקור חדשה, ובמקום זו תצטרכו להפיק עותק ולרשום עליה שהיא נאמנת למקור בצירוף חתימה וחותמת.
חשוב לדעת שאם הנפקתם חשבונית עם טעות בפרטיה מותר לכם להפיק אחת חדשה ולבטל הקודמת. בשביל לעשות כך עליכם לבקש חזרה את המקור, ולרשום עליה באופן בולט מאוד 'מבוטל'. חשוב לזכור שבלי המקור לא ניתן לבטל את החשבונית.
כיום גובר הטרנד של שימוש בחשבונית מס ממוחשבת הנשלחת דרך המייל ללקוחות. רבות מהחברות הסלולריות והכבלים משתמשות בשירות זה ומנפיקות ללקוחותיהם חשבונית במייל. כאשר קיימת שליחת חשבונית במייל המייל עצמו הוא חשבונית המקור. חשוב להסביר ללקוח אשר לו אתם שולחים חשבונית ממוחשבת שכאשר מדפיסים את החשבונית המקורית מהמייל היא אינה מקורית יותר ורק זו האלקטרונית היא המקורית. אם גם אתם רוצים להשתמש בחשבונית ממוחשבת עליכם להעזר ביעוץ מס והנהלת החשבונות על מנת לבדוק שאתם עומדים בתנאים לשליחה אלקטרונית של חשבוניות מס.